Werkwijze

De roedel:

Honden zijn roedeldieren. Voor veel honden kan het erg vervelend zijn wanneer ze in een hok of kennel opgesloten worden. Daarom bieden wij de mogelijkheid om bij ons te komen logeren of een dagje te komen spelen. In een roedel mogen ze even “echt” hond zijn.

Roedelopvang gaat uiteraard alleen maar met honden die sociaal zijn naar mens en dier en die het vooral erg leuk vinden om tussen hun soortgenootjes te zijn. Wij vinden het belangrijk dat iedere gast bij ons een fijne tijd heeft. Graag willen we daarom vooraf even kennismaken om een inschatting te maken of het klikt. Uw hond krijgt dan de mogelijkheid om hier alvast even rond te snuffelen en u krijgt een indruk van het leven op de Mollehoeve.

Ieder ras heeft zo zijn eigen instincten van waaruit ze vroeger ooit gefokt zijn. Omdat wij erg kleinschalig zijn en de rust en harmonie in de roedel erg belangrijk vinden, logeren er hoofdzakelijk jachthonden, retrievers en doodles bij ons. De kleinere gezelschapsrassen zijn ook welkom, mits ze niet al te veel onder de indruk zijn van hun grotere soortgenoten.

Hoe ziet een vakantiedag eruit:

‘s Morgens gaan de honden eerst  naar buiten om hun behoefte te doen en de benen te strekken. Pas zodra ze wat uitgeraasd zijn krijgen ze ieder apart hun eigen ontbijt.

We vragen u om het eigen voer voor de hond mee te geven. Zo krijgt elke hond het voer dat hij thuis gewend is. Dit geeft de minste kans op darmklachten. Krijgt uw hond nog voer tussen de middag? Geen probleem. Na het eten zorgen wij voor een rustmomentje. De poort naar de grote speelweide gaat even dicht zodat ze in de hondenkamer of op het achtererf even kunnen uitbuiken.

Na wat rust gaat de poort naar de wei weer open en mogen ze  naar hartenlust spelen, rennen, snuffelen of luieren.

‘s Avonds rond 18.00 uur krijgen ze hun avondmaal. Ook hierna uiteraard weer even rust.

De meeste honden vinden het, met name in de winter, fijn om ná het eten lekker warm binnen in hun mandje te kruipen. Net voor het slapen gaan, laten wij de honden nog even naar buiten om een laatste plas voor de nacht te doen.

In de zomer, met mooi weer, staat de deur naar de hondenkamer de hele dag open en kunnen ze, wanneer ze willen,  van een lange avond buiten genieten.

Een vraag die wij terecht vaak krijgen, is of de honden wel genoeg hun rust zullen pakken.  Ja, is hierop het antwoord.  In een roedel wordt echt niet de hele dag gerend en gespeeld.  Dat regelt zich hier vanzelf. Het is niet te vergelijken met een ontmoeting met een andere hond  tijdens een rondje in het park of bos.    En natuurlijk komen ze na een vakantie moe en voldaan weer thuis. Vergelijk het met kinderen die op kamp zijn geweest.

Huisregels:

Wij nemen geen volwassen intacte reuen meer aan.  Om u een idee te geven, de richtleeftijd is ongeveer tot een jaar. 

Teefjes mogen hier niet loops worden. Bij twijfel vragen wij daarom altijd een contact persoon door te geven waar de dame in kwestie heen zou kunnen, wanneer ze toch loops wordt.

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een kennismaking, uw hond te brengen of weer op te halen, zorgen wij er altijd voor dat de roedel even binnen is. Dit om onrust te voorkomen. Voor zowel de roedel als voor uw eigen hond is dit wel zo prettig. Mocht u eerder of later dan de afgesproken tijd arriveren, dan stellen wij het zeer op prijs als u dit laat weten middels een telefoontje of een berichtje.

Onze plantjes in de tuin vinden het fijn, wanneer u uw hond aangelijnd uit de auto haalt,  zodra u hem/haar komt brengen.

Het inentingsboekje moet mee: we zijn verplicht om dit in huis  te hebben als uw hond bij ons verblijft.