Onze honden

Ons eigen roedeltje bestaat uit 1 heidewachteltje en 3 stabijtjes. We stellen ze graag aan u voor:

Angie Cilke van de Ahrensburgjagers

10 oktober 2003


Haar roepnaam is Angie, door ons ook wel  “Hyperdepiepje”genoemd. Ik “Suzanne” heb  zelf twee Goldenretrievers gehad. Bij Barry thuis hadden ze vroeger heidewachtels. Toen de tijd daar was dat we aan uitbreiding dachten, wilde Barry graag een eigen hondje. Dat moest een heidewachtel worden.

En dat hebben we geweten……..  Angie was als pupje al een dametje die wist wat ze wilde, met een behoorlijke jachtpassie. Barry heeft daarom ook jachttraining met haar gedaan. En omdat ze eigenlijk overal wel voor in was, ben  ik behendigheid met haar gaan doen. Inmiddels is ze nu een hoog bejaarde dame: behoorlijk doof, slaapt veel, eet nog steeds als een bootwerker en voor actie is ze nog steeds te porren. Het is echt Barry’s hondje en ze vindt het heerlijk om Barry bij te staan met tuinieren en klussen hier op het erf. De logeetjes die hier komen, vindt ze prachtig en dan komt de “jeugdigheid” weer even bij haar naar boven. Met haar hebben wij nooit een nestje gefokt, omdat we haar karakter helaas niet stabiel genoeg vonden.

We hopen dat Angie nog een hele poos in goede gezondheid van haar oude dag mag genieten bij ons.

Sanne Dibbe fan de Roazetûn

27 februari 2008


Het moment dat we weer toe waren aan gezinsuitbreiding ben ik rassen gaan bekijken op internet. Ik wilde graag een hond met iets meer pit dan een Golden en iets minder dan een Heidewachtel. Toen ik die zwarte koppen zag, was ik gelijk verliefd en bleek ook nog eens het karakter mij erg aan te spreken. Tijd dus om het ras eens in levenden lijve te bekijken. Op naar Friesland. Daar woont een fokker die ons aansprak en meerdere Staby’s heeft. We hebben er gezien de reisafstand maar gelijk een weekendje weg van gemaakt. Toen wisten we het zeker ; een Stabyhoun ging er komen.

Senna is onze leidster van de roedel. Stabiel, zacht, rustig, een knuffelkont en niet  snel van haar stuk te brengen. Ze heeft een enorme Will to Please. Ik heb altijd gezegd, dat zij een goede “hulphond” zou zijn geweest. Ook met haar heb ik behendigheid gedaan. Maar op den duur had ze er niet zoveel zin meer in en als een Stabij niet wil, dan vergeet het maar.

Senna heeft inmiddels 2 nestjes gehad. A-nest in 2010 en het B-nest in 2012.

Beertje Senna van de Mollehoeve

30 maart 2012

Onze Beertje! Tja, daar kan ik wel een bladzijde vol over schrijven. Een bijzonder dametje. Met haar guitige koppie weet ze menig hart te doen smelten. Ze kan heel stoer doen, wanneer ze dingen spannend vindt. Nieuwe honden moet ze altijd eerst even leren kennen en dan is het ijs gebroken. Ook met haar heb ik behendigheid gedaan maar na een paar jaar hadden we dit samen wel een beetje gehad. Vooral de hormooncyclus was bepalend of Beertje er wel of geen zin in had.

Beertje is een super moedertje geweest voor haar C-nest in 2016 en D-nest in 2018.

Csaar Beertje van de Mollehoeve

19 mei 2016

Csaar is onze derde generatie stabij. Ze is uit het C-nest van Beertje bij ons blijven wonen. Zodra ze haar oogjes open deed, hadden we een klik. Ze kon vanuit de puppyren, zittend op haar kontje, zo bijzonder oogcontact met mij maken. Dat ze een boefje zou worden, wisten we al snel. Ze was de eerste die overal overheen en op klauterde. 

Omdat wij eigenlijk geen fanatieke showers zijn met onze honden,  maar onze Csaar wel de potentie heeft,  heb ik met haar verschillende shows gelopen. Natuurlijk is het hartstikke leuk wanneer je met een mooi keurrapport of een eerste plaats naar huis gaat. Ze heeft inmiddels op meerdere shows bewezen een uitmuntend gebouwd hondje te zijn. Deze kwaliteit gaan we proberen voort te zetten in onze toekomstige nestjes. Voor wat betreft het showen, houden we het voorlopig even voor gezien. We zijn liever lekker actief bezig met onze honden in het veld. Met Csaar doe ik actief aan jachttraining.  Daar liggen tenslotte toch hun roots.

Officiële eerste B-Diploma